Ferie z Żółtym Talerzem

Wydarzenia

Podczas pięciu spotkań swoją przygodę z gotowaniem rozpoczęły dzieci w wieku 6-15 lat. Zajęcia praktyczne poprzedzone były krótkim teoretycznym wstępem, podczas którego uczestnicy dowiedzieli się m.in. czym są kubki smakowe na języku i jak to się dzieje, że czujemy każdy z pojedynczych smaków.

W trakcie zajęć praktycznych królowała kuchnia świata. Dzieci własnoręcznie przygotowały chowder kukurydziany – tradycyjną anglosaską zupę i meksykańską tortillę. Młodzi kucharze uczyli się także, jak zrobić zdrowe słodycze. Deser z nasionami chia, jogurtem i owocami oraz trufle o smaku rafaello lub daktylowo-kakaowym z kaszy jaglanej wyszły bardzo pysznie!

Spotkania kulinarne w Pracowni Efektu Domina zakończyły się sukcesem. Świadczą o tym zdjęcia, które dotarły do nas z Przedszkola Stowarzyszenia Przyjaciół Szkół Katolickich im. Dzieciątka Jezus we Wlewsku. Uczestnicy naszych zajęć postanowili odtworzyć przygotowywane w Pracowni Efektu Domina dania i doskonale się przy tym bawili.

Aktualności

Świąt pełnych dobra życzy Kulczyk Foundation!

Zdrowia, spokoju, radości i równowagi. Czasu spędzonego tak, jak lubimy. Z tymi, których kochamy. Tego życzymy na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia.

Dowiedz się więcej

Niewidzialne w pracy. Nowy raport już dostępny!

W Polsce są 3 miliony pracujących kobiet w wieku okołomenopauzalnym. Wiele z nich czuje jednak, że ich potrzeby w tym szczególnym okresie nie są zauważane. Aż 42% w związku z dolegliwościami rozważało ograniczenie lub zakończenie aktywności zawodowej. O tym mówi najnowszy raport Kulczyk Foundation „Niewidzialne w pracy. Kobiety w okresie okołomenopauzalnym”. 

Dowiedz się więcej

11 lat działalności Kulczyk Foundation na Malta Festival

6 kontynentów, 66 państw i ponad 600 000 beneficjentów. Taki jest bilans 11 lat dotychczasowej działalności Kulczyk Foundation, którą od soboty (7.09) podsumowujemy w wyjątkowy sposób podczas Malta Festival.

Dowiedz się więcej