Oświadczenie Kulczyk Foundation

Wydarzenia

Dominika Kulczyk, Prezeska Zarządu Kulczyk Foundation oraz sama Kulczyk Foundation nie prowadzą, ani nie zamierzają prowadzić takich działań w opisany sposób, a znajdujące się w obiegu fałszywe informacje na ten temat w żaden sposób nie pochodzą od Kulczyk Foundation.

Podkreślamy, że jakakolwiek działalność statutowa Kulczyk Foundation podejmowana jest przez upoważnione do tego organy zgodnie z wewnętrznymi procedurami obowiązującymi w Fundacji w drodze oficjalnej korespondencji przez upoważnione do tego osoby.

Wszelkie tego typu opisane wyżej informacje, wiadomości e-mail lub wiadomości w mediach społecznościowych pochodzące od osób trzecich nie mają nic wspólnego z prawdą i mogą być próbą oszustwa. Podjęliśmy działania w celu ustalenia źródła tych nieprawdziwych informacji, aby chronić wizerunek Prezeski Zarządu oraz Kulczyk Foundation.

Aktualności

Trwa rekrutacja do VII edycji programu Żółty Talerz. To największy pozarządowy system wsparcia żywienia dzieci

Kulczyk Foundation prowadzi rekrutację do VII edycji programu Żółty Talerz. W ostatniej edycji Żółtego Talerza uczestniczyło ponad 15 000 dzieci. Codziennie gościliśmy w ponad 300 placówkach w całej Polsce. Kolejna odsłona programu rozpocznie się 1 września 2022 roku i potrwa do 31 sierpnia 2023 roku. Rekrutacja zakończy się 19 sierpnia.

Dominika Kulczyk: Ciągle się uczę siostrzeństwa

Z kobietami można tworzyć jedność. Po prostu wcześniej tego nie doświadczyłam. Nie wychowałam się otoczona kobietami, mam tego duży głód. Czuję, że tak czuje wiele z nas. Kiedyś kobiety były splecione w codziennych rytuałach jak warkocz, razem piekły chleb, wyszywały, plotły wianki. To zawsze w nas było, tylko o tym zapomniałyśmy. To jest dowód na to, że mamy pomiędzy sobą magiczną nić. Cieszmy się tym.

Dowiedz się więcej

Milion złotych na projekty poświęcone Ukrainie. Siostrzeństwo Polsko-Ukraińskie rozstrzygnęło Program Grantowy „Cześć Dziewczyny!”

Siostrzeństwo Polsko-Ukraińskie, do którego należą m.in. Henryka Bochniarz, Iryna Deszczyca, Ewa Ewart, Agnieszka Holland, Dominika Kulczyk, Olga Tokarczuk czy Oksana Zabużko, wybrało zwycięskie projekty w ramach Programu Grantowego „Cześć Dziewczyny!”. Do 11 organizacji trafi prawie milion złotych na pomoc Kobietom i Dzieciom z Ukrainy. Siostrzeństwo zapowiada też uruchomienie kolejnej edycji Programu.