Oświadczenie Kulczyk Foundation

Wydarzenia

Podkreślamy, że jakakolwiek działalność statutowa Kulczyk Foundation podejmowana jest przez upoważnione do tego organy zgodnie z wewnętrznymi procedurami obowiązującymi w Fundacji w drodze oficjalnej korespondencji przez upoważnione do tego osoby. Wszelkie tego typu opisane wyżej informacje, wiadomości e-mail lub wiadomości w mediach społecznościowych pochodzące od osób trzecich nie mają nic wspólnego z prawdą i mogą być próbą oszustwa. Podjęliśmy działania w celu ustalenia źródła tych nieprawdziwych informacji, aby chronić wizerunek Prezeski Zarządu oraz Kulczyk Foundation.

Podsumowujemy najważniejsze projekty Fundacji w 2021 roku

To był dla Kulczyk Foundation pracowity rok. Pełen wyzwań i dużych projektów. Ale także pełen radości i spełnienia z pomocy, którą możemy nieść na całym świecie. Dziś podsumowujemy dla Was najważniejsze z naszych działań w ostatnich 12 miesiącach.

„Otwórz oczy i zobacz…”- wystawa Kulczyk Foundation w Łodzi

Do 6 grudnia można obejrzeć wystawę „Otwórz oczy i zobacz…” w Łodzi. Motywem przewodnim ekspozycji Kulczyk Foundation jest ubóstwo menstruacyjne i związane z nim doświadczenia kobiet z Ameryki Łacińskiej i Ugandy.

Zmiana jest kobietą. Kobieta jest zmianą

Moja Fundacja od lat walczy z dyskryminacją wobec kobiet i dziewczynek. Zrealizowaliśmy projekty pomocowe w 65 krajach na 6 kontynentach. Poprawiliśmy życie ponad 600 tysięcy osób. Chcemy trafić do serc i umysłów wszystkich ludzi, którzy mogą dołączyć do nas w walce o równość płci.

Dominika Kulczyk
Prezeska Kulczyk Foundation